איך להכין פלייסמט עם דוגמה?
- החיים עצמם
- Sep 6, 2017
- 2 min read

הידעתם? לפלייסמט - Placemat (ולא פלייסמנט) קוראים בעברית מצעית.
זה כמה שנים טובות שאני מחפשת מצעיות יפות ללא הצלחה. יש לי המון מגבלות: אני לא מוכנה שהן יהיו מבד, PVC, פלסטיק, או שחלילה יהיו חד-פעמיות. חשוב לי שהן תהיינה קלות לניקוי וכמובן, הכי חשוב - יפות! סה"כ דרישות אלמנטריות לעניות דעתי ;-).
ובכן, לאחר חיפושים רבים שהעלו חרס בידי - אני גאה להכריז שהכנתי בעצמי.

כמה מילים על התהליך:
הדילמה הראשונה היתה החומר ממנו יהיו הפלייסמטים (סלחו לי שאני חוזרת ללועזית) עשויים. כאמור, היו לי, כזכור, הרבה מאוד לאוים, ולבסוף בחרתי בלוח MDF, שאמנם לא חף מחסרונות (הוא לא קל כמו פלייסמט מבד, למשל) ובמהלך הכנתו נדרשת השקעה לא מבוטלת בגימורים (לכה), אבל עבורינו הוא מתאים מאוד ואני דווקא אוהבת את העובי והנוכחות שלו על השולחן. מסתם מצעית פשוטה שמניחים תחת הצלחת כלאחר יד - למשטח צלחת (פלייסמט) מעוצב ומוקפד! לאחר שבחרתי את החומר, החלטתי שהדוגמה שאצור עליו תהיה רק בצידו האחד, ותייצר נוכחות מגדירה: נוכחות כי הצלחת לא מסתירה אותה, ומגדירה משום שהיא כמו מגדירה את מיקום הסכו"ם.
איך מכינים פלייסמט עם דוגמה?
החומרים הדרושים:
לוחות MDF כמספר הפלייסמטים שאתם רוצים להכין ובגודל הרצוי לכם. אני בחרתי בגודל 30*40 ס"מ.
צבע אמריקנה דקור בגוון שאתם אוהבים
וואשי טייפ או מסקינטייפ
לכה שקופה
מברשת לצביעה עם הלכה
הוראות הכנה:
יצירת הדוגמה
את הדוגמאות הגיאומטריות יצרתי וחתכתי באמצעות מכשיר החיתוך שלי, הקמאו סילואט. אם אין ברשותכם את המכשיר – אפשר לצייר או להדפיס כל דוגמה שרוצים על הדף שעליו מודבק הויניל, ולגזור לפי הדוגמה.
כך נראו הדוגמאות שלי לאחר שעיצבתי אותן ובטרם גזרתי:

חותכים במכונת הקמאו או באמצעות סכין יפנית את הדוגמה שסימנתם.
אם תסתכלו טוב, תוכלו לראות חריצים בצד שמאל של הויניל הירוק.

מה שצריך לעשות זה לקלף את כל חלקי הויניל שאנחנו רוצים שיהיו צבועים בסוף התהליך.

מניחים נייר טרנספר על הויניל ומגרדים אותו עם כרטיס מועדון כלשהו, כדי להבטיח שיידבק כראוי לנייר הטרנספר.

השוליים השקופים בתמונה הם נייר הטרנספר שחורג מהויניל, עליו מודבק כל מה שנשאר מהויניל שקילפנו.

מניחים את נייר הטרנספר, כשהויניל על גבו, במקום עליו אנחנו רוצים את הדוגמה על גבי הלוח. מעבירים את כרטיס המועדון לאורך ולרוחב הדוגמה; הפעם כדי להבטיח שהויניל יידבק היטב ללוח.

כך הויניל נראה לאחר הסרת נייר הטרנספר - מודבק היטב על לוח ה-MDF:

מדביקים מסקינטייפ על קצה הדוגמה כדי לתחום אותה ובכך להבטיח שהצביעה לא תחרוג לאיזורים אחרים בלוח, וצובעים בתנועות טפיחה קלות עד שכל הויניל והחלקים החסרים צבועים.
ממתינים לייבוש, אין צורך בשכבת צבע נוספת.

לאחר שהצבע יתייבש, מקלפים את המסקינטייפ ומדבקות הויניל מהלוח הצבוע.

צובעים בלכה שקופה, מבריקה או מט, לבחירתכם. חשוב להדגיש כי דרושות כמה שכבות לכה כדי להגיע למצב בו התחושה שמתקבלת במגע עם הלוח נעימה דייה למגע. ממתינים לייבוש מוחלט בטרם עוברים לשלב הבא בהדרכה.

הופכים את הלוח ומדביקים מדבקות הגנה קטנות ושקופות. סעיף זה אינו MUST בהדרכה, אבל אם אתם רוצים לשמור על השולחן שלכם – אני ממליצה.
כדאי להניח ארבע מדבקות בקצוות ואחת במרכז.

אוכלים על הפלייסמט ונהנים :) ניתן לנקות בקלות באמצעות מטלית לחה

אשמח לשמוע מה דעתכם וכמובן לענות על כל שאלה לגבי הפלייסמטים והכנתם. כתבו לי כאן למטה בתגובות; אני מבטיחה לענות מהר! :) ובינתיים, אתם מוזמנים להירשם לעדכונים במייל מהמגזין וכן להצטרף לעמוד הפייסבוק: החיים עצמם.
#הדרכה #הדרכהליצירה #הדרכתיצירה #החייםעצמם #החייםעצמםהדרכה #הדרכותיצירה #פלייסמט #מצעית #פלייסמטיפה #פלייסמנט #תחתיתצלחת #הדרכהלפלייסמט #הדרכהלמשטחלשולחן #אמריקנהדקור #סילואטקמאו #קמאו #סילואט #מכשירחיתוך #מדבקותהגנה #MDF #יצירהעםMDF #הדרכהפלייסמט #הדרכהפלייסמנט #הדרכהמצעית #עלמהלהניחצלחת #איךלהכיןפלייסמט #איךלגזורבקמאו #איךחותכיםבקמאו #קמאוסילואט #סילואטאמריקה #ניירטרנספר #נייראפליקציה #נירטרנספר #איךמדביקיםויניל #איךמשתמשיםבניירטרנספר #elasticoads #Placemat #placemats #פלייסמטים
Bình luận